Tuesday, February 1, 2011

PUDING ROTI CARAMEL



Bahan A :

  • 1/2 cwn gula (dicairkan dlm loyang yg nk dikukuskan nnt.)

Bahan B :

  • 1 buku roti (10 keping)
  • 1 tin susu cair
  • 1 tin air buah dari fruit cocktail / peach
  • 2 biji telur
  • 1/2 cwn gula
  • 1 sdt esen vanilla
  • 2 sdb tepung kastard

Hiasan :

  • 1 tin buah cocktail / peach

Cara membuatnya :

  1. Panaskan kukusan.
  2. Gaul rata semua bahan B kecuali fruits cocktail dan tapis.
  3. Masukkan bancuhan ke dalam loyang yg ada gula yg telah dicairkan.
  4. Tutupkan loyang dgn plastik glaze nipis.
  5. Kukuskan selama 30 minit.
  6. Sejukkan dahulu baru diterbalikkan dlm pinggan besar.
  7. Susunkan dgn perlahan-lahan isi buah fruit cocktail atau buah peach.
  8. Sejukkan..
*Resepi ni saya ambil dari Hanieliza fotopages.

No comments:

Post a Comment