Bahan2 :
- 100gm gula castor
- 150ml susu cair
- 100ml susu pekat manis
- 150gm marjerin
- 50gm serbuk koko
- 150gm tepung gandum
- 1sd teh baking powder
- 1/2 sd teh soda bicarbonate
- secubit garam
- 2 biji telur gred A
Cara membuatnya :
- Masak di atas api,gula castor,susu pekat,susu cair dan marjerin hingga larut.
- Larutkan koko dgn beberapa sudu adunan susu dan marjerin tadi.Tuang kesemua adunan susu dan kacau sebati hingga larut kesemuanya.Masukkan telur dan kacau sebati.Ayak tepung,baking powder,soda bicarbonate dan secubit garam.
- Kaupbalikkan tepung ke dalam adunan koko.
- Tuang dlm loyang dan kukus selama 45min-1 jam.Sejukkan dahulu sebelum dituang ganache.
CHOC GANACHE
Bahan2 :
- 150gm whipping cream
- 200gm cooking chocolate
- 1/2 sd teh marjerin
- 1 sd teh madu untuk mengilatkan ganache
cara membuatnya :
- Masak whipping cream hingga berbuih.Angkat dr api dan masukkan cooking chocolate yg telah dikiubkan.Kacau sebati.Masukkan marjerin dan madu.Kacau rata.
No comments:
Post a Comment